Termosifon Nedir Nasıl Kullanılır
Makalede Neler Var
Termosifon Nedir Nasıl Kullanılır Genellikle doğalgazlı veya katı yakıtlı ısıtıcıların bulunmadığı veya kullanılmadığı konutlarda ve iş yerlerinde seçim yapılır ( banyo suyu ısıtma Cihazıdır.)
Banyo veya mutfak gibi sıcak su ihtiyacı olan eve ve iş yerlerinde tercih edilen su ısıtma cihazıdır. Termosifon içinde ayarladığınız sıcak su derecesinde sabit tutar. Bu nedenle ani ve sürekli bir sıcak su ihtiyacına tepki verir.
Termosifon kullananlar
Termosifon kullananlar Önce kullanıcı ısıtma modu nu ayarlar. İstenilen sıcaklığı ayarladıktan sonra bu sıcaklık değerine ulaştığında sıcak su talebine cevap verir. İstenilen sıcaklık değerin altına düştüğünde otomatik olarak açılır, sıcak suya ihtiyaç olmadığında. Suyu istenilen sıcaklığa kadar ısıtır.
Termosifon Nedir ne ise yarar
Kullanılmadığı zaman termosifonu kapatmayınız, açık bırakılmalıdır. Ancak uzun süre apartmanda bulunmayacaksanız kapatabilirsiniz. Su ısıtıcısının kapatılması tasarruf anlamına gelmez.
termosifonunuz bozulduğunda üretici firmaların telefonlarına için…
Çünkü termosifon zaten yalıtım malzemesinden yapılmıştır. Mevcut suyun sıcaklığını yaklaşık 24 saat koruyabilir. Gün içerisinde sıcak suya ihtiyaç duymasanız dahi şofbenin açılma süresi maksimum 10 dakikadır. Bu durumda faturanıza yansıyacak fiyat maksimum 2 TL olacaktır Bu durum yıllara ve kullanım şeklinize göre değişkenlik gösterir . Bir termosifonu kapatmadan kullanırsanız, yalnızca konfor ve tasarruf sağlanır.
Bir termosifon hangi kısımlardan oluşur?
- Kazan (yani gövde)
- Direnç (yani ısıtıcı)
- Termostat
- Emniyet valfi
- Termal devre kesici
- Sinyal lambaları
- Anot
Termosifon Nedir Nasıl Kullanılır
Termosifon Nedir Nasıl Kullanılır Termosifon, Günümüzde her banyoda olması gereken su ısıtıcı cihaz kategorisine aittir. Evinde ve İş Yerinde sıcak su konforu elde edebilmek için için termosifon kullanılmalıdır. ( doğalgaz ve katı yakıt kulanılmayan bölgelerde ).
Termosifon marka olarak bakıldığında bir çok firma üretmektedir. Termosifonun farklı su ısıtma haznesi olanları vardır. Termosifonun farklı su kapasitesine sahip ve sıcak su sağlayan ısıtıcılardır ve altta bu kazanların bir kısmı örneklendirilmiştir.
Genellikle minimum hacmi 50, maksimum 80 litre olan termosifonlar tercih edilir. Termosifon üzerindeki ekstra su haznesi, özellikle banyoda duş almayı daha konforlu hale getirir. Bu şekilde huzur içinde banyo yapabilir ve suyunuzun bitmesinden endişe etmeyebilirsiniz.
Ev kullanımı için termosifonlar, diğer su ısıtıcılarına göre daha az elektriği tercih eder. Thermosiphon ile ilgili sorunun cevabı 3 farklı modele sahip olmasıdır. Standart su ısıtıcısı en çok tercih edilen ilk termosifon modelidir. LED su ısıtıcı modeli de bulunmaktadır. Bu ikinci modeldir. Üçüncü termosifon modelini neyin oluşturduğu sorusunun cevabı dijital bir model şeklinde verilebilir.
Termosifon ne kadar elektrik yakar
Dijital termosifon modelleri çok pratik ve daha teknolojik kullanım için uygundur. Su ısıtıcılarında titanyum kaplar kullanılmalıdır. Nedeni daha uzun süredir kullanılmış olmasıdır. Titanyum su ısıtıcıları, suyun neden olduğu korozyona daha dayanıklıdır. Yüksek enerji tasarruflu su ısıtıcılarının 3 cm kalınlığında olması durumunda bu enerjiyi sağladığı bilinmektedir.
Termosifon Dezavantajları En önemli dezavantajı, elektrikli olması ve biraz fazla şarj edilmiş olmasıdır.
Kullanıcılara sorulduğunda şofben den ve kombinin tükettiğinden çok daha az bir maliyeti olduğunuz. ancak şekil olarak birazdağa büyük olduğunu belirtmek isterim.
Yüksek ısı kademesine alındığında sıcak suyu çok daha hızlı şekilde ısıtıyor fakat bu seferde çok daha fazla enerji çektiğinden maliyetler şişiyor. sabit bir sıcaklık derecesinde tutulmalı, tabiki bulunduğunuz şehrin soğuk oluşu maalesef sizin de termosifonda ısı değerlerini yükseltmenize neden olduğunun farkındayız.
Termosifon ile şofben arasındaki fark
İki ürünün ortak amacı sıcak su konforunuzu sağlamakdır. Termosifon ile şofben arasındaki fark ise konunun devamında sizlerle paylaşılmıştır;
Termosifon ile şofben doğalgazın olmadığı yerlerde genellikle tercih edilen su ısıtma ürünleridir. Termosifon tıpkı kombi gibi evin tamımındaki Banyo , mutfak gibi şebeke suyuna bağlanır ve her tarafa sıcak su gönderir. şofben ise sadece tek bir musluğa bahlanır ve o muslukdan sadece sıcak su elde edilir ( banyoya takılır banyo suyunu ısıtır mutfağa takılır mutfaktan akan suyu ısıtır. )
Sofbenin termosifon karşı avantajı
Sofbenin termosifona karşı avantajı devamlı olarak bağlı bulunduğu musluktan sıcak su elde edebilirsiniz. sıcak su dalgalanması elektrik ile alakalı olarak yaşayabilirsiniz. termosifon belli bir kapasitesi vardır o kapasite kadar sıcak su vardır ve aniden ısıtamadığı için banyonun tam orta noktasında soğuk suya maruz kalabilirsiniz.
Termosifonun şofbene karşı avantajı
Termosifonun şofbene karşı avantajı, sofbendeler tek bir musluğa takıldığından sadece bulunduğu noktadaki yerden sıcak su verir termosifon ise kombi gibi şebekeye bağlı olduğundan mutfak banyo gibi bir çok noktaya aynı anda sıcak su verebilir.
Demirdöküm termosifon DemirDöküm DT4 Titanium serisi 3 farklı kapasite ile ve uygun fiyat avantajları sunmaktadır.
Banyo için termosifon mu şofben mi
Banyo için termosifon mu şofben mi aslında bakarsanız bu durum göreceli bir kavramdır. Sadece banyo için ise ve evde kalabalık bir aileseniz şofben çok daha mantıklı çünkü sabit sıcaklıkta sürekli olarak sıcak su verdiğinden ötürü sizden sonra banyo yapacak kişilerin çok oluşu herhangi bir sorun oluşturmaz.
Evde az kişi var ve sadece banyo değil evin farklı noktalarınada sıcak su gitmesini istiyorsanız yapmanız gereken termosifon almanızdır. her iki üründe elekt rik veya gaz ile çalışabilir. Ebatları farklıklık gösteririr ve banyonuzun konumu, yeri gibi etkenlerde terciğinizi etkiler termosifon ortalama 80 litre kapasitedir. bu ebatlarının büyük olması demektir ve alanınız yani banyonuz küçük ise istesenizde istemesenizde sofben taktırmanız gerekecektir.
Sonuç: evdeki kişi sayısı, kullanım alanını ebatları ( banyo m² ) , banyo ile mutfan ikisi birden sıcak su mu istiyorsunuz vs.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.