G-HH501HMZHX

kombi suyu boşaltmak için gerekli işlem sırası neler

Makalede Neler Var

 

Kombi uzun vadede kullanılan, evimizdeki araçlardan biridir. Bir nevi beyaz eşyalar gibi, her evde olması gereken bir cihazdır. Yaz ve kış aylarında sıcak su ve ısınma ihtiyaçlarımızı karşılamak için sürekli kullanırız. kombi suyu boşaltmak için gerekli işlem sırası neler Sürekli kullanım halinde olduğu için haliyle belirli periyodlarda bakım yapılması ve tamir edilmesi gerekebilmektedir. Bizi bazı sorunlarla karşı karşıya bırakabilir.

Bakım yaptırmak, küçük sorunların henüz büyümeden tespit edilmesini sağlar ve kombimizin bizi daha büyük bir sorunla baş başa bırakmasını engellemiş olur. Sorun önceden tespit edilip müdahale edilmelidir. Kombimizi bir kere açıp uzun süre bakım ve tamir yaptırmadan kullanmak gibi bir durum söz konusu olmamalıdır. 

Kombi kullanıcısının bilinçli bir şekilde bakımını düzenli yaptırması ve diğer sorunlarıyla ilgili uzman bir firmadan destek alması kombiniz ile ilgili sorun yaşamayacağınız anlamına gelir.

Kombinin suyu nasıl boşaltılır sorununa gelecek olursak, bu oldukça basittir. Kombi kullanıcısı olan herkesin, kombinin fazla suyu nasıl boşaltılır bilmesi gereklidir. Kombideki suyun fazla olması ya da tesisattaki suyun fazla olması durumunda kombinin basıncı artacaktır. Bu durum kaçınılmazdır. Normal şartlarda kombinin istenen basınç değeri 1-1,5 bardır. 2 bar değerinin üstünde olan su basıncı ise fazla olarak düşünüldüğü için tahliye edilmesi gerekir. Zaten fazla su da bir şekilde dışarıya akmaya başlayacaktır. Bunu önlemek için suyu tahliye edip basıncı düşürmek gerekir.

Kombi Suyu Boşaltma Nedir

Fazla suyu boşaltmak için banyolarınızda kombiler için takılı bir tahliye musluğu bulunmaktadır. Kombi Suyu Boşaltma Nedir ve kombi suyu boşaltmak için yapılması gereken ise  zemine  duvarda yer alan tahliye vanasında suyu banyoya boşaltın. 

Evi inşa eden müteahhit musluğu takmamış olur. Banyoda tahliye vanası yoksa suyu evdeki peteklerden birinden tahliye edebilirsiniz. kombi suyunun boşaltılması için peteğin altına koyabileceğiniz büyüklükte bir kap kullanabilirsiniz. 

Kabı petek tabanlı vananın altına yerleştirdikten sonra kapağı gevşetin ve suyu boşaltın. Daha sonra vananın üst kapağın gevşeterek suyu tamamıyla boşaltabilirsiniz.

Eviniz İçin En İyi KOMBİ Sistemini Nasıl Seçersiniz?

Kombi sistemi, bir binanın merkezi ısıtma sistemidir. Kombi sistemleri ya petrol, gaz ya da elektrikle çalışır. Kombi sistemleri balkona, mutfak  gibi alanlara kurulabilir.

Kombi sistemleri tipik olarak bir kombi, su deposu, pompalar ve boruları içerir. Bir kombi sistemi evlerinin sıcaklığını bir termostat ile kontrol edebilirler.

İki tip kazan sistemi vardır: yoğuşmalı ve yoğuşmasız kombi dir.

kombi suyu neden çabuk biter

kombi içinde bir çatlak vardır ve su buradan sızıyor olabilir. ayrıca tesisat eski ve tesisat da kaçak olabilir. Bu gibi bir sorun kombi bar basıncında sürekli düşüş olması ile anlaşılır.

Kombiniz yazın banyo  suyu  kışın ise hem banyo suyu hem de petekleri ısıtmak için sürekli çalışır. bakımları yapılmayan kombilerin zamanla  performansı düşecektir ve yıllık bakımlarının mutlaka yetkili servis personeli tarafından yapılması gerekmektedir. Kombinizi düzenli olarak tamir ve bakım ettiriniz ki kombiniz uzun süre sorun yaşamasın.  kombinin markasına ait yetkili servise başvurun. kombi suyu nasıl boşaltacağınızı veya kombiyi kullanırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenmek için okumaya devam edin.

kombi suyunu boşaltma,  veya sisteminiz daha fazla  su gerektiriyorsa, sistem basıncı kaçınılmaz olarak artacaktır. 2’nin üzerindeki kobmi bar basınçları var 

ise fazla su boşaltılmalıdır. Çünkü fazla suyun sistemden uzaklaştırılması gerekir. İstenen bar basıncı 1,5 olarak ayarlanır.

Kombi fazla suyu nasıl tahliye eder?

Kombi bakımı zamanında yapılmayan kişiler  zamanla verimsiz bir kombiye sahipp olacaklarıdır. Ayrıca kombilerin yakıtı düzgün tüketmesi ve yakıtı azaltabilmesi için kombilerdeki fazla suyun tahliye edilmesi gerekir. Bir çok kişi kombi  kış moduna alma gibi bir çok sorunla karşılaştı.

Kombinin içini açmaya çalışmayınız, servisten destek alınız. Kombinizdeki fazla suyu nasıl tahliye edeceğiniz konusunda kombi marka yetkili servis  temsilcinizden yardım isteyebilirsiniz.

Kombi sahibi her kullanıcı, herhangi bir firmaya ihtiyaç duymadan kendi başına belirli işlemleri gerçekleştirebilmelidir.

Birincisi, genellikle tüm  kombi kullanıcıları için kolay olan petekler yanında bulunan  tahliye anahtarıdır. Etkinleştirmek için kombinasyonunuz

Basınç ayarı 1,5 bara ulaşana kadar fazla suyu tahliye etmenizi sağlar.

kombi suyu boşaltma vanası

kombinin hemen altında kombi suyu boşaltma vanası olabilir. bu durum markadan markaya farklıklık gösteirir ortak olarak  benzer durum ise; kombi peteklerinden fazla suyun tahliye edilmesidir. ayrıca banyoların bir tarafından ( evinizi yeni ise ) kombi suyu boşaltma vanası olacaktır.

 

Bu prosedür esnasında evdeki bütün petek vanalar açılmış olması gereklidir. Aksi takdirde,  kombi su tahliye edilemez. kombi su nasıl boşaltılır? Kombilerde çoğunlukla iki süzgeç, bir doldurma vanası ve bir basınç tahliye vanası yer alır.

Tahliye vanası olmayan bir kombide kombideki suyu boşaltmak için farklı yöntemler kullanılır. Musluğu gevşetmek için musluğu saat yönünün aksine çevirin ve kombi altındaki tahliye vanasından suyu boşaltın. 

Bir konveksiyon kombi altında tahliye vanası yok ise petek st yanında yer alan müşür den su tahliyesi yapılır. Bu, suyu boşaltmak yanınızda   bir kova ve ufak bir kap gerektirecektir. Petek içine hava girdiğinde valfi bırakın ve su duracaktır. Bu sayede kombi içindeki suyu kısa sürede boşaltabilirsiniz.

Kombine tahliye vanaları, banyo  gibi ıslak alanlarda daha sık görülür. Banyo havlu askısının altındaki oval musluk. kombi tahliye vanasını bulduğunuzda, kombideki suyu tamamıyla boşaltmak için açın.  

kombi suyu boşaltmak için gerekli işlem sırası neler

Küçük basınç farklarını azaltmak için suyu tahliye etmek, kullanıcının kolaylıkla yapabileceği bir işlemdir. Kombimizin altında bir tahliye hortumu bulunur, bunu kullanarak suyu tahliye edebilirsiniz. Bunun dışında bir farklı yol ise kalorifer peteklerimizi kullanarak suyu boşaltmak olabilir. Kalorifer peteklerimizde bulunan tahliye müşürünü veya tesisatın ana tahliye musluğundan birisini seçerek, suyu boşaltıp basıncı istenen seviyelere kadar düşürebilirsiniz. Bu işlem ise basınç farkı çok olduğu zamanlarda tercih edilebilir.

Kombiler kış aylarının yaklaştığı günlerde sürekli çalışmaktadır. Kombi bakımını yaptırmayanlar, birçok arıza numarası bildirerek çözüm aramaktadır. Kombi kullanıcısı kişiler genellikle bir arıza durumunda ilk önce kendileri müdahale ederek problemi çözmeyi denerler. Kombi, evimizdeki herhangi bir beyaz eşya veya elektrikli eşyalar kadar sağlam bir yapıya sahip değildir. Ayarlarıyla ve yapısıyla oldukça hassas olduğu için yanlış müdahale edildiğinde kolayca ve kısa sürede bozulabilir. Bu sebeple öncelikle servisinizden yardım alabilirsiniz.  Buna rağmen her kombi kullanıcısı bazı küçük işlemleri yapabilecek seviyededir.

Kombi Suyu Boşaltılırken İzlenecek Adımlar

 Genelde tercih edilen birinci yol kalorifer peteklerinde bulunan tahliye müşürü olur. Tahliye müşürünü hava almak için kullanılan anahtar ile veya tornavida yardımı ile gevşetip peteklerin içerisinde biriken ve fazla basıncı oluşturan havayı ve suyu tahliye edebilmekteyiz. Ama unutmayın ki işlem esnasında su akacaktır.

Bu sebeple bu işleme başlamadan önce müşürün bulunduğu bölgeye, suyun çevreyi ıslamaması için bir kap koymak gerekir. Bu işlemi evinizde veya işyerlerinizde bulunan bütün peteklere uygulamanız gerekir. İkinci bir yol ise, banyonuzda havlupan altında bulunan ana tahliye musluğudur. Ana tahliye musluğunu açarak fazla suyu tahliye edebilirsiniz.

Eski binada oturuyorsanız, evinizde havlupan yerine normal petekler olabilir. Bu sebeple balkon veya mutfağınızda bir ana tahliye musluğu bulunur. Bu musluğu kullanarak kombinin basınç ayarını istenen seviyeye ayarlayıp, fazla suyu tahliye edebilirsiniz.  Su basıncı 1,5 bar seviyesine geldiğinde, istenen değerdedir.

Kombi basıncı olması gereken değeri geçip, fazla yükseldiğinde kombinin parçaları bu durumdan etkilenerek arıza verebilir. Mevcut seviyeden daha yüksekteyse emniyet ventili devreye girer ve su tahliye edilmeye başlanır. Bu durum kombinize ciddi anlamda zarar verebilmektedir. Kombideki basıncı düşürmek için su ve havayı tahliye etmek gerekir. Bunun için tahliye musluğunu kullanabiliriz.

kombi suyu boşaltmak için gerekli işlem sırası neler nasıl yapılır

Bu musluk hemen kombinin altında bulunmaktadır.  Bu musluğu açtığınız zaman su hemen tahliye edilir ve kombinin basınç değeri düşmeye başlar. Bunun dışında kalorifer peteğinin havasını alarak tahliye etmek de bir diğer seçenektir. Bu işlem ilkine göre daha uzun sürebildiği için, genel de kullanıcı tarafından, kombinin altındaki tahliye musluğunu kullanarak tahliye etme işlemi tercih edilir.

Kombide fazla su olduğunda petekler bu suyu tahliye edemediği için yeterli seviyede ısınamaz. Bu ısınma konforunu düşürür. Kombinin altından su akıyor olması da basıncın fazla olduğunu gösterir. Peteklerden ya da tesisattan da ortama, fazla basınç sebebiyle su akıntısı olabilmektedir. İçinde bulunan fazla su, vanaların bulunduğu bölgelerde yavaş yavaş akmaya başlar

Kombinin basıncını 1,5 barda ayarlamamız gerekir. Aksi halde 1,5 barın üzerinde bir basınç varsa, kombiniz muhtemelen su akıtacaktır. Ve tam tahliye edilmeyen su, başka arızaları beraberinde getirecektir. Fazla olan su tahliye edilmiş olsa dahi kombinizi yeniden çalıştırdığınızda, sorun yaşayabilirsiniz. Hatta çalışmayabilir.  Kombide basıncı yükselten su ve hava, kombinin içindeki parçaların zarar görüp arızalanmasına sebep olabilir. Parça değişimi standart bir kullanıcı tarafından yapılamayacağı için, teknik destek almak zorunda kalırsınız. Buda kullanıcıya beraberinde fazladan maliyet yükü getirir.

Sonuç Olarak…

 Kombiye fazla su basıldığında genelde göstergede görülen değer 3 bar civarıdır. Bu değere yakınken kombimizin, vana ve muslukların çevresinde su akıtmaya başlaması muhtemeldir. Bu su tahliye edilmelidir. Kombinin altındaki su vanasını kullanarak 1,5 bar seviyelerine kadar indirmeli ama suyun tamamen tahliye edilmemesine de dikkat edilmelidir.

Tamamının tahliye edilmesi gibi bir durumla karşılaşılırsa, kombimiz içerisinde su bulunmadığı için yeniden arızaya geçecek ve çalışmayı durduracaktır. Kombinin basıncı suyu boşaltarak düşürüldükten sonra daha öncesinde ısınmayı durduran su, 1,5 bar seviyesine geldiğinde muhtemelen bir süre sonra ısınmaya başlayacaktır.  Bu işlemlerin genelini -kullanıcıya bağlı olarak-, doğrudan kendiniz yapabileceğiniz gibi, teknik destek ve profesyonel yardım da alabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.