G-HH501HMZHX

Baymak Kombi Montaj

Makalede Neler Var

 

Kombiler üretildikten sonra satış temsilciliklerine gönderilirler. Burdan da kombi satışı gerçekleştikten sonra son kullanıcısına teslim edilmek üzere ilgili firma tarafından Baymak Kombi Montaj işlemi için sevki sağlanır. Bu sevkiyatlar birden fazla kademeli olarak gerçekleşmektedir.

Bu ürünlerin sevki esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Sevkiyatı doğru yapılmaması hem kombiye hemde taşıyan kişiye Ergonomik açıdan ciddi zararlar verebilmektedir.

El arabası ile taşıma yöntemi gibi kombinin taşınmasında dikkat edilmesi gereken önemli hususlar kombi üzerinde belirtilmiştir. Bu hususlara dikkat edilerek kombinin taşınma işlemi yapılmalıdır.Kombi taşındıktan sonra yapılacak ilk iş kombinin kutusundan çıkartılmasıdır.

reklam3]

Kombi asla ters şekilde alınmamalı , açılmamalı ve kutu ters şekilde teslim edilmemelidir. Kombi üzerinde bulunan talimatlara göre uyularak kutunun açılması kombinin sağlıklı ve hızlı bir şekilde işlem tamamlana bilmektedir.

Bur da izlenecek ilk adım karton kutunun çıkartılmasıdır. Her kombinin içerisinde o kombiye ait kullanılması gereken aksesuarlar mevcuttur. Kombinin doğru montajı için önemli hususlardan biri montaj kılavuzunun incelenmesidir.

Öncelikle montaj kullanım kılavuzundan kombinin teslimat kapsamının kontrol edilmesi gerekir. Kombiye ait teslimat kapsamı ile kutudan çıkan aksesuarları karşılaştırınız.Kutuda eksik parça olup olmadığını kontrol etmek önemlidir. Ayrıca Baymak Kombi Montaj kılavuzundan doğru montaj için dikkat edilmesi gereken mesafenin , elektrik devre şeması, atık gaz tahliye tipleri gibi önemli konular ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Baymak Kombi Montaj nasıl olmalı

Kombiyi uygun bir şekilde montajında önemli bir unsur olan kombi şablonu da kombi montajı öncesi mutlaka incelenmelidir. Kombi üzerinde belirtilen adımlar takip edilerek kombi etrafını saran köpükler çıkartılır. Kombi montaj tesisat şeması kombinin ısıtma ve su tesisatı ile doğru bağlantısının yapılması önemlidir.

Kombiler, kombi tesisat şemalarına uygun bağlanmalıdır.Montaja başlamadan önce Baymak Kombi Montaj yeri ve mesafelerinin  uygunluğunun kontrol edilmesi gerekmektedir.Bu işlem için kombinin kullanma klavuzundan montaj yeri bilgileri incelenmelidir. Montajın yapılmak istendiği duvar montajdan önce elle ve gözle mutlaka kontrol edilmelidir. Duvarın nemli olmaması montaj için önem arz etmektedir.

Su terazisi de kullanılarak duvar yüzeyinin düz olup olmadığı mutlaka kontrol edilmelidir. Duvarın eğilim ve bombeli olmaması da doğru montaj yeri ile ilgili aranan  özelliklerden bir tanesidir.  Metal dedektörü ile duvar kontrol edilebilir. Bu sayede duvar içerisinde metal olan yerler var ise bu alanda delme yapılmasının önüne geçilmesi olur.

Duvarla kombi arasında olması gereken mesafe olması gereken minumum mesafe montaj için önemlidir. İlgili mesafeler kombi kullanım kılavuzundan kontrol edilmelidir. Kombi koruma dolabı içerisine monte edilecek ise kombi montaj klavuzunda belirtilen asgari mesafelere  dikkate edilmelidir.

Ayrıca Baymak Kombi Montaj için uygun mesafeler belirlenirken kombinin montajında kullanılacak olan atık gaz ekipmanları için belirlenmiş olan mesafelerde görünen de bulundurur. Kombi montaj şablonu duvara yapıştırılır ve delme işleminin yapılacağı yerler işaretlenir. İşaretleme işlemi bittikten sonra ilgili şablon sökülür ve delme işlemine geçilir. Dübeller duvar içerisinde açılmış olan deliklere yerleştirilir. Akabinde kombi askı sacı  duvara monte edilir. Askı sacının düz durup durmadığını su terazisi ile kontrol edilir.

Terazi durmuyor ise gerekli düzeltme yapılmalıdır.

Baymak Kombi Baca Montajı

Bir sonraki adımda ise duvara baca montajı için delik açılır.Baca adaptörü kombi üzerine monte edilir.Baca adaptörü montajı tamamlanmış olan kombi duvarda montaj edilmiş askı sacı üzerine asılır. Duvara asılan kombinin askı sacına düzgün oturup oturmadığını ve eğimli mi düz durup durmadığı mutlaka kontrol edilmelidir.

 

Bacanın doğru yerleştirilmesi çok önemlidir. Sızdırmazlık sağlanacak şekilde montaj gerçekleştirilmelidir. Montaj klavuzun da belirtilen baca limitlerine, baca montaj açısına ve diğer baca hususlarına dikkat edilmelidir. Orjinal baca setleri kullanılmaktadır. Ayrıca dikkat edilmesi gereken önemli bir husus da konvensiyonel kombi bacaların yoğuşmalı kombi bacalarının da konvensiyonel kombilerde hiç bir zaman kullanılmamasıdır. 100 cm ileride ilave baca kullanılması durumunda sabitleme aparatı veya kelepçe kullanılmalıdır.

reklam3]

Ayrıca montajın yapıldığı bölgedeki gaz dağıtım şirketlerinin  iç tesisat şartnamesinde belirtiği koşullara uygun baca montajı yapılmalıdır. Orjinal bacalarda kombi bacaları üzerinde tap yazısı ibaresi bulunur. Mutlaka bu yazı yukarı olacak şekilde montaj yapılır. Bir sonraki adım kombinin alt  bağlantı işlemlerinin yapılmasıdır. Vanaların , filtrelerin ve gaz bağlantısının yerine takılması  kombi montaj kılavuzunda belirtildiği şekilde yapılmalıdır. Gaz flexi kombiye bağlanmadan önce araya mutlaka kiringrit conta konulmalıdır.

Baymak Kombi Bağlantısında kullanılacak ekipmanlar

Bağlantılar yapılırken ısıtma hattı gidiş ve dönüş hatları , soğuk su hattı , gaz vanaları, kalorifer hattı için filtre ve gaz riskli ekipmanı kullanılmalıdır. Ayrıca soğuk su hattında filtre ve sıcak su kullanım hattında vana kullanılması tavsiye edilir. Filtreler kombiye veya tesisata zarar verecek tortuları ve pislikleri tutarak kombinin ve sistemin ömrünün uzamasına katkı da bulunur.

Yoğuşmalı kombiler montajında konvansiyonel kombilerin montajından farklı olarak ayrıca yoğuşma gideri bağlantısı yapılmaktadır. Tahliye hortumu bir gidere bağlanmalıdır. Hortum aşağı doğru eğimli monte edilmelidir. Bükülme , kırılma olmadan montaj yapılmalıdır. Yoğuşma gideri için ayrıca es gideri yapılmamalıdır. Yoğuşma gideri açıkta bırakılamaz. Giderin dışında herhangi bir yere bağlantı verilemez.

Kombinin elektrik bağlantısının yapılması için 2 amperlik b otomat sigorta gereklidir. B otomatın elektrik bağlantıları yapılır.B otomat ile kombi arasındaki elektrik bağlantıları kombiyi devriye almaya gelen yetkili servis tarafından yapılır.Elektrik konusunda diğer bir husus ise doğru topraklama hattının yapılmış olmasıdır.Bu mutlaka kontrol edilmelidir.

Baymak Kombi Montaj Topraklama hattı doğru değil ise uygun bir şekilde düzeltilmelidir. Topraklama hattının doğru olmaması kombinin zarar görmesine ve evde can , mal kaybına neden olabilecek tehlikelerin oluşmasına sebep olur.

Elektrik hattı doğal gaz hattına yakın olmamalıdır. Doğal gaz hattı ile elektrik hattı kombinin iki ayrı yerinden geçirilmelidir.

reklam3]

Sıradaki adım ise tesisata su basılmasıdır. Manometre üzerinden basılan suyun seviyesi takip edilebilir.Tesisata yaklaşık 1,2 bar su basılmalıdır.Yüksek seviyede basılan su yüksek basınç demektir. Emniyet ventilin den atarak fazla suyu boşaltmasına neden olabilir. Su basma işlemi yetkili servis devriye alma işlemine gitmeden kısa bir süre önceden yapılmalıdır.

Önemli not :

Tesisata çok önceden su basılması işlemi yapılması özellikle soğuk havalarda tesisatta donmalara, tesisatın ve kombinin zarar görmesine yol açabilir. Kombi devriye alınmadığı takdirde kombinin donma koruma fonksiyonu aktif değildir.Tesisat ile kombiyi donmaya karşı koruyamamaktadır.Tesisata basılan suyun kalitesi çok önemlidir. Kuyu suyu veya artezyen suyu kesinlikle kullanılmamalıdır. Tüm Baymak Kombi Montaj işlemleri tamamlandıktan sonra servis kontrol listesi üzerinden montajda bir eksiklik olup olmadığı mutlaka kontrol edilmelidir. Yetkili servis devriye almadan önce gaz firması tarafından gaz uygunluk belgesi onayı hazır bulundurulmalıdır. Bu belge ile kombi artık aktif olarak çalışmaya hazır haldedir ve yetkili servis çağrılabilir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.